Wulf

Spelas av Adam

Description:

wulf.jpgAttribut och bakgrund
Kön: Man
Ålder: 34
Längd: 173 cm
Vikt: 69 kg
Förflyttning: 12 m
Vapenhand: Höger
Bakgrund: Vildmark
Folkslag: Ostron
Religion: Nidendomen/Ostroseden
Hemland: Silvtrunder
ÄP: 65
Raud: 4

Karaktärsdrag
Smidighet +2
Perception +4
Karisma -1

Kroppspoäng och skador
Kroppspoäng: 25
Total RV: 2
Lätt skadad: 24-18 Skadad: 17-12 Allvarligt skadad: 11-6 Kritiskt skadad: 5-0
Skador: 0

Stridskapacitet
Grund: 8
Holmgång: 12
Spjut: 20
Båge: 20
Dolk: 16

Utrustning

Rustning
Läder

Vapen
Jaktspjut 1T10(9-10)
Förstärkt Båge: 1T10(9-10)
Dolk, 1T10(10)
Slagsvärd, N/A

Paket
Vapenpaket (vanligt)
Lägerpaket (vanligt)
Jaktpaket (litet)

Mynt
67 Silvermynt

Utseende:
En ganska liten man med svart hår och gråa ögon. Han har aldrig varit vacker, men många år spenderade i vildmarken tillsammans med hans underligt spetsiga öron har gett honom ett nästan vilt utseende. Eftersom han bor i norr är han alltid varmt klädd, han bär en tjock, mörkgrön tygmantel kompletterad med en grå ulvpäls. Ulvpälsen är mycket gammal och luktar lite illa. han bär också ett antal vapen, ett spjut och en båge för jakt, en väl använd och lite rostig dolk, samt ett stort slagsvärd med tvåhandsfattning som alltid hänger vid hans sida. Trots att svärdet i den kunniges öga ser ut att vara av mycket god kvalitet har han aldrig setts använda svärdet. Ingen har ens sett svärdet dras ur sin skida.

Karaktär:
Wulf är i sitt esse i vildmarken, när han är där är han sin egen herre och väldigt självsäker, inte rädd att ge order till den som är mindre erfaren än han själv. Är han i bebyggelse eller bland mycket folk han inte känner är det dock annorlunda, han blir tystlåten och blyg. Rädd att prata, speciellt om han inte känner någon väl. Har han dock lärt känna någon, speciellt någon han ser upp till av en eller annan anledning, kommer han ty sig till hen och dra självsäkerhet från hen. Hans dåliga självsäkerhet kommer av att han som ung blev retad både för sin fulhet och för sitt svaga intellekt. De som hör honom prata kan höra att han inte är från silvtrunder, trots att han är född här kom hans föräldrar från Mittland vilket har gett honom en österländsk brytning. Your title here…

Bio:

Bakgrund
Wulf föddes i den lilla byn Kråkhammar till invandrare från landet Runvjik i Mittland. Hans föräldrar hade flytt till Silvtrunder då skördarna i det karja Runvjik blev sämre och sämre under fimbullevintern. Hade en hård uppväxt då folket i den lilla byn Kråkhammar inte direkt tog sig till de nyinflyttade och deras konstiga seder. Detta gjorde att de andra barnen i byn retade honom, dels för att han hade spetsiga öron och var allmänt ful, dels för att de tyckte han var dum, kallades ofta för “trollet” eller “bytingen”. Hans föräldrar trodde det skulle bli bättre efter att de konverterat till nidendomen men retandet fortsatte.

Dåliga tider kom även till silvtrunder, och skördarna blev bara sämre och sämre, riddersmannen som hans föräldrar levde under och arbetade för var en hård man. Han hade lånat dem den lilla gården de bodde i och marken de skördade och ville nu ha tillbaka det de var skyldiga honom. De var tvugna att arbeta väldigt hårt med skörden, samtidigt som de gjorde andra hantverkssysslor som de sålde för kopparmynt. När han var sexton år hade hans mor arbetat ihjäl sig, hans far dog ett år senare av brustet hjärta. Han begravde sin far och begav sig sedan in i skogen, och svor att aldrig någonsin arbeta på en gård igen, att aldrig vara bunden till en riddersman och att aldrig stå i penningaskuld.

Wulf

Äventyr i Trudvang 1.0 ollman_erik adamhaker88